40 hectare vol kwaliteitsvolle en duurzaam gekweekte planten

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Kwekerij

Hart voor de natuur

Boomkwekerij Schepers ligt midden in de velden, net buiten het West-Vlaamse Wingene. Een groene, (h)eerlijke plek waar we dicht bij de natuur staan en met veel liefde, een hart voor het milieu en oog voor kwaliteit meer dan 150 plantensoorten kweken en verhandelen. Dankzij onze diversiteit in bodemsoorten en teeltwijzen bieden wij planten aan voor elke bestemming of doeleinde.

Bekroond met het label MPS A+

Onze inspanningen voor duurzame teelt zijn beloond met het label MPS A+, uitgereikt door een internationale certificeringsorganisatie. Dat wil zeggen dat we zuinig en heel bewust omspringen met gewasbescherming, energie, water en meststoffen.

Zo kiezen we voor het zaaien van Tagetes, soedangras en Japanse haver als groenbemesters en biologische grondontsmetting (i.p.v. chemische grondontsmetting).

Ook voor onkruidverdelging gebruiken we mechanische alternatieven. Schoffelmachines, wiedborstels en wiedeggen nemen nu grotendeels de plaats in van herbiciden. Om onze planten te beschermen tegen ziekten en parasieten gebruiken we zoveel mogelijk natuurlijke of milieuvriendelijke middelen. We zetten bovendien natuurlijke vijanden in tegen schadelijke organismen.

MPS A+ gecerfifieerd
’Ons geheim? Aangepaste, duurzame teelt en geavanceerde rooi-, sorteer-, bewaar- en transporttechnieken.

’Ons geheim? Aangepaste, duurzame teelt en geavanceerde rooi-, sorteer-, bewaar- en transporttechnieken.

Een boomkwekerij in beweging
Wij gaan tot het uiterste om u een zo compleet en up-to-date mogelijk assortiment aan te bieden. Dat betekent dat we onze teelttechnieken continu bijsturen, zoals plantafstanden en verplantingswijze. We zoeken ook steeds naar soorten die beter bestand zijn tegen wijzigende milieuomstandigheden. Zo komen we niet alleen tegemoet aan nieuwe trends en marktsituaties, maar ook aan uw specifieke noden en wensen.

Laat weten hoe we u van dienst kunnen zijn. Bel naar 051 65 50 31, stuur een e-mail naar info@boomkwekerijschepers.be of gebruik het online contactformulier.

Kwalitatief plantgoed nodig?
Vraag vrijblijvend uw offerte aan 

Contacteer Schepers

  • Duurzaamheids- certifcaat MPS

  • Traceerbare herkomst

  • Compleet assortiment

  • Plantgoed op uw maat