Meer dan 200 jaar traditie, kennis en vakmanschap

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Over ons

Familiale bedrijfsstructuur, doorgedreven service

De kennis en ervaring van het familiebedrijf is in meer dan 200 jaar tijd enorm gegroeid, maar de bedrijfsstructuur hebben we bewust familiaal gehouden. Dat betekent een nauwe opvolging, persoonlijk contact, korte communicatielijnen en 100% toewijding. Op die manier kunnen we u een optimale service, kwaliteit en flexibiliteit garanderen voor een eerlijke prijs.

Een stukje geschiedenis

In 1986 namen Jozef en Greet Hanssens-Mehuys de kwekerij over, die tot dan toe in handen was van de familie Schepers. Het boeiende verhaal van het familiebedrijf start rond 1805. Een uit de Kempen afkomstige deserteur uit Napoleons leger begint dan in de bosrijke omgeving van het Bulskampveld planten te kweken voor lokale grondbezitters. Het bedrijf kweekte aanvankelijk bijna uitsluitend bosplantsoen (en dan vooral naaldhout), maar sinds de jaren 70 meer en meer loofhout, haag- & landschapsplanten en ook planten uit stek. Al vanaf het begin van de 20e eeuw exporteert de kwekerij naar verschillende Europese landen.

Vandaag de dag heeft boomkwekerij Schepers een uiterst complete assortiment bos-, haag-, en landschapsplanten. We kweken zelf meer dan 150 soorten planten en vullen dat aanbod aan met planten van een netwerk van kwekers. Zo kunnen we zonder problemen uw complete beplantingslijst leveren. 

Een stukje geschiedenis
’Op de 40 ha grond kweken we meer dan 150 verschillende soorten planten onder de beste omstandigheden.

’Op de 40 ha grond kweken we meer dan 150 verschillende soorten planten onder de beste omstandigheden.

Steeds tot uw dienst
Dankzij onze familiale structuur kunnen wij heel snel reageren, wat uw vraag of wens ook is. Wilt u meer weten over onze kwekerij, bent u op zoek naar specifieke planten of heeft u deskundig avies nodig? Aarzel dan niet om te bellen naar 051 65 50 31 of een e-mail te sturen naar info@boomkwekerijschepers.be. U bent natuurlijk ook altijd welkom op de kwekerij, we leiden u graag rond!

  • Duurzaamheids- certifcaat MPS

  • Traceerbare herkomst

  • Compleet assortiment

  • Plantgoed op uw maat